En solopaddling fångad i bilder och några ord.


Elin Petersson passerar Nya Svinesundsbron strax efter HBB-starten den 8 juni


 

Från Björn Thomasson kommer här, såväl utdrag av hans text som bilder efter att han träffade Elin vid Haverdal/Särdal

Den 21 juni 2009 22:02 - Elin paddlar vidare

Midsommardag i Haverdal utan kajak och en promenad med kameran längs stranden söderut mot Jättastuan. En VKV Lisa glider sakta in bland stenarna vid udden nedanför Skallberget. Ur sittbrunnen kliver en tjej, så välutrustad att jag anar något mer än en kort tur i solen.

En pratstund i solgasset vid udden och jag får veta att det är Elin Petersson som startade 8 juni i Svinesund med planerad målgång i Haparanda någon gång i slutet av augusti - en av årets 22 förhoppningsfulla blåbandetpaddlare. Av dem har sju redan avbrutit, bland annat Jim Danielsson som var ute på sin femte runda. Skador och ihållande dåligt väder var vanliga orsaker. */

Elin hade när vi träffades varit inblåst tre dagar i Falkenberg, men eftersom hon satt en rimlig ambitionsnivå på fart och tid, finns det goda möjligheter att hämta tillbaka lite förlorad tid. Inget avgörande avbräck alltså

Tyvärr har Elin ingen blogg, så vi får vänta till i höst innan vi får veta mer om hur det går. Men lycka till och tack för en inspirerande och trevlig pratstund!

Hela Björns text kan ses på hans hemsida. Vi tackar Björn för detta inlägg.

*/ Rättelse
Det är egentligen 9 som brutit till dags dato och Jim startade ju om när kajaken blivit lagad. Han väntas snart vara i Haparanda.


Elin paddlar glatt vidare och har som andra fått färg på kinderna. På dag 30 passerade hon Ölandsbron.

Efter att glatt paddlat vidare har Elin nu nått fram till Haparanda och funnit en plats att vila vid.

Den 13 augusti landade Elin vid målet för sin paddling. En lång färd är fullbordad och hon grattas helhjärtat.