HBB 2015 - Foto Album
 

Retur Godkända paddlare
 

 

PETER MAGNUSSON


Godkänd av juryn 2015 Oktober 07
 
>Peter hade plötsligt en resa till Stockholm och mötet fick snabbt sammankallas. Närvarande var Sven Berggren, Jim Danielsson och Mats Grindvik.
Sin vana trogen hade Peter god ordning på loggbok o kartor. Han har ju gjort detta 5 gånger tidigare.


Hur väl man än planerar kan det dyka upp tillfällen som behöver förklaras eller kanske kommer man att tänka på något speciellt som iakttagits eller inträffat som inte framgår av loggboken.

Mötet avancerade och snart var det också dags att överräcka den alltid uppskattade Miniatyrkajaken.

Bokpremien delades också ut till Peter och glädjen över att nu vara godkänd erövrare för sjätte gången kan läsas i Peters ansikte.

Gun ville inte missa tillfället att gratulera Peter och anslöt till kaffet.

Den Gyllene tårtan var denna gång brun eftersom det var en tårta med Fransk Choklad. Kanske var det av tidsbrist den Gyllene tårtan fick en värdig ersättare denna gång.


 

JONAS EKSTRÖM


Godkänd av juryn 2015 Oktober 24
 
 
  Idag var det Jonas' tur att stå inför juryns granskning av paddlingens dokument. Loggbok och kartor fanns i 'paddan'.

Kanske var det lite ovant att låta blicken falla på paddans skärm i stället för fysiska kartor och skriven loggbok.

Och visst, ser väl Jim lite bekymrad ut, men helt klart var det bara tillfälligt. Genomgången var trevlig och Jonas kunde mottaga miniatyrkajaken från Jim medan mötets andra deltagare - Sven Berggren och Thorvald Nielsen nöjt tittade på i den delen av jurymötet.

Jonas hade fått sin paddling godkänd av juryn.

Som Jonas tidigare sagt hade han haft en bra paddling och klarade en på fantastiska 37 dagar som visat sig bli årets snabbaste paddling. Inget som i sig påverkar juryns bedömning, men ändå bra gjort och Jonas kunde glädja sig åt de avslutande och tillhörande gåvorna där givetvis Jim's intressanta bok ingår.
Den slutliga avrundningen med 'fika' sitter alltid lika bra och ger tillfälle till fria berättelser från paddlingen.


 


 

LINA HALLEBRATT


Godkänd av juryn 2015 October 27
 
Vid dagens jurymöte var i god ordning Sven Berggren, Thorvald Nielsen och Jim Danielsson närvarande samt som fotograf Lennart Bergström. Även Linas möte ställdes snabbt i ordning eftersom Lina var på besök i Stockholm.

Allas blickar riktar sig mot Linas kartor som utgjorde en försvarlig hög. Inte utan viss spänning följer Lina Svens granskning av kartorna och svarar raskt på ev. frågor från juryn.

Slutligen kunde Sven fastställa juryns enhälliga godkännande med 'kajakklubban' och beslutet undertecknades av jurymedlemmarna samt lades för arkivering.

Därmed gick ordet till Jim som överlämnade en HBB-dekal att pryda kajaken med samt sin bokgåva som Lina uttryckligt visade sin uppskattning av.

Jims överlämnande av Miniatyrkajaken var sedan nästa programpunkt med kort presentation av denna och dess skapare Mats Grindvik. Därefter själva överlämnandet samt Linas förtjusning av den man inte kan undgå märka.

Ytterligare 2 programpunkter återstod. Först öl o macka även om Lina hellre höll sig till vatten. Därefter dukades bordet för kaffe/te och Jim kom med en rosa tårta garnerad med kajak o texten "Lina HBB 80 dagar". Inget rekord men väl en minnesvärd prestation av Lina som bara för en vecka sedan avslutade Vita & Gröna bandet som hon påbörjade i början februari. En för tillfället inneboende hos Gun o Jim hade svårt att slita blicken från den läckra tårtan, men det var säkert lika för oss alla.

Lina som vandrat o cyklat genom sydligare länder tvärs o kors hade mycket att berätta och än mer lär det bli efter en planerad vandring i annan världsdel nästa år. Vi önskar henne lycka till och kommer säkert att följa henne via hennes blogg.


 


 

IVAN HEDLUNDGodkänd av juryn 2015 NOVEMBER 09
 
Vid dagens distansmöte var Sven Berggren, Jim Danielsson samt Thorvald Nielsen närvarande och mötet hölls hemma hos Thorvald.

Två av de närvarande fastnade i bild och den tredje - Thorvald får vi inte se ens en spegling av. Han stod nämligen med kameran som skydd och tur för oss andra var väl det.

Mycket av Ivans redovisning byggde på vad som han skrivit på hemsidan som juryn uppskattade för sin redlighet.

Därför dröjde det heller inte lång stund innan mötets redovisning med sina underskrifter kunde arkiveras tillsammans med övriga och Ivan kunde glädja sig åt ha blivit en godkänd utmanare av HBB.


 


 

JONAS DARIN


Godkänd av juryn 2015 NOVEMBER 15
 
Detta jurymöte bestod av Sven Berggren, Jim Danielsson, Thorvald Nielsen samt Louisa Rolandsdotter.
Jurymötet avlöpte väl och säkerligen också i god ordning efter angivna punkter. Jonas hade med sig alla kartor och sin loggbok. Under sin paddling använde han en SPOT och fick ju på så sätt alla punkter angivna som också stämde överens med Jonas' markeringar i kartorna.

Det var sedan dags för Jonas att motta Miniatyrkajaken av Jim.

Nästa punkt på dagordningen dukades fram och var som vanligt en välkommen och trevlig omväxling.

Jonas har all anledning att vara nöjd och belåten såväl med dagen som sin paddling

Jonas använde rekordtiden 127 dagar. I början av sin paddling blåste det ordentligt. Han var ofta inblåst likt de andra som också försökte paddla HBB. Sedan blev Jonas förkyld så pass att det besvärade honom och han stannade upp ett tag. Sedan blev dags att byta bostad och han måste ordna sin nya boplats i Göteborg. Uppåt Sundsvall fick han besvär med ryggen efter att ha vandrat med inhandlade varor tillbaks till kajaken. Då var det åter dags att 'ta ledigt' några dagar och göra ett läkarbesök. Helt återställd i ryggen blev nog aldrig Jonas. Trots kyla kämpade han vidare mot det mål han bestämt sig för att nå. Därför fick han således komma till detta jurymöte. Stämningen var god ända in till mötets slut. "Ett gott skratt förlänger ... " borde kanske vara bildtexten till ovanstående bild.


 


 

JAN OLOF JOHANSSON

Godkänd av juryn 2015 NOVEMBER 20
 

Även detta jurymöte bestod av Sven Berggren, Jim Danielsson och Thorvald Nielsen som oftast är de jury-trogna paddlarna ställs inför.

Jan Olof hade kommit upp från Göteborg och hade med sig sina handlingar från paddlingen. I en pärm var kartorna snyggt insatta och i god ordning. Lätta att bläddra fram efterhand loggbokens noteringar följdes.
Juryns uppgift gick därför raskt och kunde registreras så som alla andra registreras. Jan Olof godkändes som den HBB-paddlare han visat sig vara.

Och snabbt var man också framme vid Miniatyrkajakens överlämnande. JO mottog denna av Jim med glädje o stolthet.

Till den därpå följande fikan berättade sedan JO om sina intyryck från paddlingen. Stundtals var den besvärlig eftersom han som flera av de andra var ute när vinden ofta visade sin styrka och renget smattrade på kajakdäck eller tältduk. Trots detta tog sig JO till målet som även han föresatt sig att uppnå.


 


 

WOLFGANG METZELTHIN


Godkänd av juryn 2015 DECEMBER 03

Årets avslutande jurymöte bestod av Sven Berggren, Jim Danielsson och Thorvald Nielsen – en trogen trio inom HBB.

Mötets behandling följde samma "mönster" som alla andra jury-möten. Wolfgang hade skickat in sina handlingar som juryn gemensamt granskade och kollade mot loggboken. Förteckningen över dagsetapper och positioner för övernattningar var "klockrena", vilket kanske inte kunde sägas om återgivna 'spion-rapporter' vilka ändå gav en bild av Wolfgangs paddling. För juryn uppstod inga problem att följa Wolfgangs färdspår från position till position.

Juryn kunde därför enas om att fastslå sitt godkännade av Wolfgangs paddlingen. Dedicerad bok och Miniatyrkajak packades för befordran och Wolfgang ringdes upp ivrigt inväntande juryns beslut.

Wolfgang kontrade i samtalet med sin hälsning till "Team Jim" som sedan avslutade mötet med en tårta tillägnad Wolfgang för hans andra erövring av HBB.
 


 

Topp
 

Länkar till åren:
2007 och 2008  |  2009  |  2009 Special  |   2010  |  2011  |  2012  |  2013  |   2014    2016   2018  |  2019  |  2020

Valid CSS! Validated by HTML Validator (based on Tidy)