HBB 2018 - Foto Album
 

Retur Godkända paddlare

 
 
 

JONAS WAHLBERG


Godkända av juryn 2018 oktober 10
 
Årets jurymöten inleddes med mötet för Jonas och från HBB samlades juryn med Sven Berggren, Jim Danielsson, Magnus Fischer samt Thorvald Nielsen tillika fotograf.

I koncentrerad förhoppning samlade sig Jonas för att redogöra för sin paddling och besvara de frågor som ställdes.
Genomgången avlöpte väl och Jonas fick sin paddling godkänd av juryn utan anmärkningar.

Som bevis för detta mottog Jonas miniatyrkajaken. Nej! Vi ser inte dubbelt. Det är två kajaker som Jim har nöjet överlämna. Den ena är kopia av den andra och båda för samma paddling eftersom Jonas önskade två miniatyrkajaker. Detta blev således första gången två minneskajaker utdelades till en paddlare.

Medan vi beundrar kajakerna förtärde mötets deltagare ölgåsen och mötet var sedan fullbordat.


 


 

 
 

NENIA ZENANA


Godkänd av juryn 2018 oktober 21
 
I samband med sin hemfärd hölls jurymötet för Nenia när hon passerade Solna. Från HBB var Sven Berggren, Jim Danielsson och Thorvald Nielsen närvarande.
Dessutom följdes Nenia av sin man Jacob. Han hade flugit upp till Piteå och letat upp Nenias bil som han på lördagen körde till Haparanda för att sedan skjutsa hem Nenia och Mille.
Äntligen kunde Nenia sätta sig inför juryn. Hon hade redovisat sin tur på en ordentlig karta.

Någon speciell punkt utmed färden kommenterades och klargjordes ...

... och därutöver var det inget problem utan juryn kunde enhälligt godkänna Nenia och miniatyrkajaken delades ut.

Därpå följde kaffe och tårta vars dekoration rörde Nenia, men är man den första Danska kvinnan att genomföra HBB, är det också värt att firas.


 


 

 
 

JAN OLOF JOHANSSON


Godkänd av juryn 2018 november 06
 
Juryn bestod av Sven Berggren, Jim Danielsson samt Thorvald Nielsen tillika fotograf och innebar inga förändringar från många andra möten.
Som vän av ordning firade Göteborgaren Jan Olof Gustavadolfs-dagen med att klara sitt möte med juryn. Någon traditionell Gustavadolf-bakelse (Göteborgstradition) blev det inte i år för JO (Jan Olof).
JO hade sin färd väl inritad i kartor och var lätt att följa från start till mål. JO hade paddlat HBB 2015 och visste därför hur jurymötet genomfördes. Allt var därför samlat i pärmar och lätt att bläddra i efterhand färdspåret granskades. Att JO hade mycket att berätta kring de upplevelser han haft denna gång gjorde mötet trevligare.

 

När gen omgången fullföljts kunde juryn enhälligt godkänna denna paddling som således blev Jan Olofs andra. Därför fick JO nöjet att motta minneskajaken överräckt av Jim.


Mötet avslutades sedan med sedvanlig förtäring. Till denna hörde en tårta för att fira att JO nu paddlat HBB två gånger. Någon Gustavadolf bakelse blev det inte för JO, men tårtan var tveklöst godare.

JO hade också en kamera med sig och förevigade juryn - Thorvald, Sven och Jim.

 


 

 
 

MATTIAS SÖDERBERG


 
> Godkänd av juryn 2018 november 23
 
Förutom den vanliga konstellationen med Sven Berggren, Jim Danielsson och Thorvald Nielsen tillkom även Lennart Bergström. Någon avlastning för juryn bidrog inte detta till mer än att fotodokumentationen undslapp Thorvald denna gången.

Mattias med yngre brodern Johan (gömd bakom kameran) välkomnades och mötet kunde inledas i förutbestämd tid. Kartorna från färden bestod av dels ordinära i format A4, men också en del i A1.


Det blev en bläddrande i kartor av olika storlek och givetvis var det avsnitt som söktes på baksidan av något annat. Med gott samarbete löstes dock de problem Mattias haft med ordningen.


Allt gick vägen. Inga punkter utefter färdfsträcket ifrågasattes och juryn kunde enhälligt besluta att Mattias skulle godkännas som HBB-paddlare. På frågan med ögonkontakt om Mattias hade läst reglerna och förstått dem samt följt dem svarade Mattias ett klart ja och därmed hade Jim nöjet att överräcka HBB's Miniatyrkajak som Mattias mottog med tillfredsställelse och nöje.

Den kända Öl-gåsen dukades fram och Mattias hade mycket att berätta om sin paddling, men fick också lite mer djupgående frågor som på inget sätt hade med det avslutade jurymötet att göra.
Det blev sedan även tid för kaffe och saffranskaka och samtalet fortsatte avhandla olika kajak och paddelnära ämnen.
 


 

 
 

GUSTAV ERIKSSON


Godkänd av juryn 2018 december 19
 
Dagens jurymöte som höll via Skype med Gustav avlöpte så som planerat. Från HBB var det trion Sven Berggren, Jim Danielsson samt Thorvald Nielsen.
Detta var första gången Skype utnyttjades för att genomföra ett jurymöte hos HBB. Gustav själv befann sig i Kiruna, men hade skickat ner sina kartor med inritat färdstreck samt loggbok.

Kanske var det också något av en premiär för Jim att sitta vid en dator som han gjorde vid den väsentliga frågan med ögonkontakt. Rätt svar erhölls och mötet kunde senare avslutas med ett godkännande av Gustav
 
Därmed, så här i årets elfte timme, önskar vi alla en
GOD o TREVLIG JUL.


 

Topp
 

2007 och 2008  |  2009   |  2009 Special  |   2010  |  2011  |  2012  |  2013  |   2014  |  2015  |  2016  |  2019  |   2020  |  2021

Valid CSS! Validated by HTML Validator (based on Tidy)