HBB Foto Album
 

Åter till Godkända paddlare

 

Elin Petersson har intagit Rr59 år 2009   Hanna Liljebäck intog också Rr59 2009
Elin Petersson (2009) och Hanna Liljebäck (2009) vid gränsmärke Nº 59. Ett mål många längtat efter.

När en paddlare kommit till Haparanda efter sin start i Svinesund är minnesbanken starkt berikad av upplevelser och intryck från färden. Vägen kan tyckas bli den samma för alla, men vädrets inverkan ger en påtaglig variation. Det finns emellertid en väg vi oftast delar med alla andra som också paddlat hela sträckan. Det är passagen av grinden till Stråkvägen 24 i Solna. Paddlarens möte med juryn väntar.

Pasi Airike på väg till sitt jurymöte — år 2009
Kanske är detta den mest kända passagen för HBB-paddlare som Pasi Airike just skall öppna inför sitt jurymöte.
Grinden in till Stråkvägen 24 och vi minns hur spänning och förhoppning steg.

När vi har anmält och genomfört vår paddling från Svinesund vid den Norska gränsen utmed hela Svenska kusten till Haparanda vid den Finska gränsen säger ofta loggboken inte allt. Efter att vi nått Riksröse 59 kommer oftast efterdyningar av olika slag. En efterdyning är uppenbar. Ett möte med juryn avrundar turen. Det räcker inte att säga att vi landat vid Virtakari för att bli en godkänd erövrare av Havspaddlarnas Blå Band. Vi måste bevisa att vi paddlat de ca 2300 kilometrarna av egen kapacitet och kunskap i enlighet med reglerna och följt dessa. När detta skett finner HBBs jurymedlemmar stor glädje i att tillsammans med paddlarna fira deras prestationer.
Vi vill minnas dem alla och startade denna fotosamling. Denna fick en trevande start 2007 och blev till en sed 2008. En samling vi hoppas fler än vi själva finner glädje i.

HBB Lennart B.


 

HBB x 5

Under åren, sedan Jim Danielsson första gången paddlade HBB 1991, har nu många paddlat samma tur en eller flera gånger och här följer foton från olika jurymöten. Först dock en glimt av de femfaldiga erövrarna.

Bengt Larsson — år 2008
Femtegångs-kvartetten: Bengt Larsson år 2008 | Jim Danielsson år 2009 | Leif Andersson år 2009 | Peter Magnusson år 2014
 


 

HBB x 6

År 2014 är tårtan gyllengul när antalet gånger någon paddlat HBB utökades till sex. Vi grattar Jim till hans bedrift som också blev ett troligen svårslaget rekord.
Året därpå - 2015 - fick Jim sällskap av Peter i gruppen 6-gångs erövrare och tårtan var brun.


Jim Danielsson år 2014 - Peter Magnusson år 2015


 

2021- Årets Erövrare
 

MARIE EKLÖF  &  BEN STRENGELL


 

Godkända av juryn 2021 oktober 03

I vanlig ordning öppnades det 148:e jurymötet med nog lika spänd förväntan hos jurymedlemmarna som hos paddlarna, Men det var att blunda för tänkte kanske Marie.
I jury hade Ordföranden Sven Berggren ledamöterna Thorvald Nielsen, Peter Sjödin och givetvis även Jim Danielsson slutit upp.
Alla var de imponerade av den ordning med vilken Marie o Ben redovisade sin färd. Så till den grad att kameran glömdes bort till dess att själva mötet hade avslutats. Återstod gjorde endast överlämnandet av Miniatyrkajakerna.
 

 

 
Här kommer en länk till Marie o Bens hemsida där ytterligare foton finns - SE DEM


 

THOMAS OLSSON


 

Godkänd av juryn 2021 Oktober 19

Idag var det dags för Thomas att redogöra för sin tur inför juryn som samlat Sven Berggren, Jim Danielsson, Thorvald Nielsen samt Peter Sjödin. En manstark jury som nu skulle nagelfara att turen gjorts enligt våra regler.

Thomas, som ofta leder kajakturer i Helsingborg, har vanan att stå inför flera personer och kände sig välkommen till jurymötet. En god början.

I sina sjökort hade Thomas markerat sin tur tydligt och kunde redogöra för sina uppehåll utöver nattläger. Under turen hade vädret varit mycket skiftande. Blåst o regn var en nästintill konstant krydda. Ändå hade han endast en gång tvingats inse att det blåste mer än han kunde utmana. Han paddlade ofta genaste vägen över fjärdar. Dock en gång fick han avvika från tänkt kurs. Avvikelsen var planerad när han paddlade in till Piteå. Han var tvungen att besöka en butik. Provianten var slut och ännu var det ju en bit kvar till mål. ihärdigt fortsatte Thomas till Mål. Säkerligen var det med förnöjelse han intog den måltiden på Virtakari udde.

Noga följdes anteckningar i loggboken mot inritat sammanhängande streck från Svinesund till Haparanda. Inga fel eller tveksamheter noterades av Juryn. Därför kunde Juryn enhälligt med gott samvete godkänna Thomas HBB-tur. Thomas fick därefter den önskade minityrkajaken. En trevlig stund med tillhörande fika och lite berättelser avslutade detta 149:de
möte. Tyvärr kunde vi inte följa Thomas via någon blogg under, men våra gratulationer har han.


 

LILJA NIKULASDOTTIR

Godkänd av juryn 2021 November 09Det blev en väldigt personlig berättelse om alla strapatser och utmaningar längs kusten. Några skrämmande upplevelser och personlig sorg över en nära persons bortgång vägdes upp av många fina möten med både gamla och nya vänner.
 
Foto under mötet och text av Peter Sjödin.


 

Topp
 

Länkar till åren:
2007 och 2008  |  2009  |  2009 Special  |   2010  |  2011  |  2012  |  2013  |   2014  |  2015  |  2016  |  2018
  |   2019  |  2020
 

Valid CSS! Validated by HTML Validator (based on Tidy)